Přírodní koupaliště



Kdo hrál The Sims 2 ví, že se simík mohl koupat kromě bazénu i v rybníku či jezírku. Stačilo umístit za pomoci cheatu na okraj přírodní vodní plochy jednak schůdky do bazénu, jednak skokanské prkno.

V The Sims 3  toto zatím nelze.  Fintu s cheatem moveobjects on, kdy simíka vezmete a strčíte ho do vody, nepovažuji za řešení, protože tak simík nekoná o vlastní vůli a ani na váš pokyn.

Následující návod vám umožní vytvořit alespoň zdání koupání simíka v přírodní vodní ploše, ač ve skutečnosti plave v bazénu.
Návod je isnpirován video návodem [Sims 3] How to swim in a stream  od autora YannHouzzz .


*****


Umístěte bazén. Velikost záleží na tom, jak velký prostor simíkům ke koupání chcete dát. I když bude kolem bazénu přírodní vodní plocha, simík hranici bazénu při plavání nepřekročí. 

*****


1) otevřete okno pro zadání cheatu   Ctrl  Shift  C
2) zadejte cheat   constrainfloorelevation false
3) nástrojem "úpravy vodní plochy" vytvořte kolem bazénu vodní plochu

*****


Umístěte schůdky.
Jejich umístění však není nezbytné. Simík do vody skočí a vyleze z ní i bez schůdků.

*****


Za pomoci nástroje "vytvořit styl" změňte barvu stěn a podlahy bazénu tak, aby jste se co nejvíce příblížili odstínu vodní plochy.

*****


Potom už vše záleží jen na simících... :)

*****


Komentáře

  1. Ahoj jen se chci zeptat jak zní ten cheat na the sims 2 aby se simíci koupaly v rybníku

    OdpovědětVymazat
  2. V The Sims 2 se simíci v rybnících, jezírcích apod. koupají bez cheatů. Musíš ale za pomoci cheatu umístit do rybníčku jednak prkno, ze kterého skočí do vody a potom schody, aby z vody mohl simík vylézt.

    OdpovědětVymazat
  3. až bude sims 3 roční období dá se koupat i v mořích a prostě v čem koliv tak si raději počkám!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná jsi si nevšimnul/a, že tento článek byl napsán před rokem, kdy se nám nikomu o Ročním období ani nesnilo, takže návod aspoň trochu suploval tento nedostatek The Sims 3 oproti The Sims 2, kde se simíci za použití malé finty mohli cachtat v přírodních vodách.
      I my se těším na to, že se simíci budou moci koupat všude a upřímně je nám úplně jedno, zda si počkáš na Roční období. Je to tvoje věc...

      Vymazat

Okomentovat