Návod na vytvoření vodopádu

Tvořeno ve verzi hry Cestovní horečka a Kolekce Luxusní bydlení.

Postupovala jsem dle návodu od jisgr8 World Adventures Waterfall Tutorial
Návod od jisgr8 je však opět již jen úpravou návodu, který vzniknul pro The Sims 2, ale v The Sims 3 funguje stejně dobře.

Návod, uvedený zde, je českou mutací návodu od jisgr8 uvedeného výše, který jsem mírně upravila a opatřila českými texty.




Důležité upozornění. Nedávejte vodopád na stranu pozemku, kde je silnice či cesta. Snažte se ho situovat tak, aby byl na straně pozemku, kde není cesta ani silnice. Viz text níže.



Ve složce Úprava terénu použijte nástroj zvýšit terén a za jeho pomoci si zvědněte terén na úroveň druhého podlaží, tak jak to vidíte na obrázku.
Světlé čtverce koberce, které vidíte na obrázku nemusíte použít. Já je používám proto, že si předem vymezím prostor, který budu upravovat, tedy usnadňuje mi to práci.

*****


Nyní použijete nástroj zarovnat terén tak, že jím začnete táhnout z rohu zvýšeného terénu a potáhnete jím napříč do druhého rohu, tak jak vidíte na obrázku.

*****


Pokud jste postupovali správně, bude váš výtvor vypadat jako obrázek nahoře.

*****


Nyní použijete nástroj pro úpravu vodní plochy.

1) začnete na zvýšeném terénu, kde použijete velikost štětce (kruhu) prostřední a vytvoříte vodní hladinu, tak jak vidíte na obrázku. Musíte však hladinu umístit  co nejblíže k okraji, ale ne přímo u něho, jinak se vám sníží terén a hrana zmizí.

2) to samé nyní uděláte v dolní části pod zvýšeným teréném a opět si musíte dát pozor na to, aby se vám stěna nehnula - tedy bílé čáry musí zůstat na svých místech.

*****


1) Napřed postavte zeď, tak jak to vidíte na obrázku shora

2) Použijete nástroj pro úpravu vodní plochy - opět nejlépe prostřední velikost a jemnost štětce nastavte jezdcem zcela vlevo

*****


Poté, tak jak vidíte na obrázku, pokračujte v úpravě vodní plochy. Je to nejobtížnější část, kdy musíte pracovat velmi opatrně a zkoušet, dokud Vám nevznikne to, co vidíte na obrázku.

Pokud vidíte na obrázku tři stěny a další vodní plochu vpravo, nechala jsem tento záběr ze hry proto, abyste viděli, že se Vám nemusí dle návodu podařit vytvořit vodopád na straně, kterou jste si vybrali. Když vám nepůjde vytvořit, je třeba změnit stranu, ze kterého ho uděláte.

Obecně platí, že se ho nedaří vytvořit na straně, kde je silnice, eventuélně cesta, což jsou mé první dvě stěny. Podařilo se mi ho vytvořit až na straně, kde pozemek nesousedí s žádnou cestou ani silnicí.

*****


A takto by to mělo správně vypadat.

*****


Nyní odstraníte zeď a poté naaranžujete kolem vodopádu něco stromů, rostlin, kamenů a je hotovo.

*****


návod zveřejněn i ZDE


Komentáře

  1. Já když jsem si ten vodopád dělala, tak nebyl tak pěkný, jako na tom videu, ale normálně to byla jakoby řekna na kopci.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to tady asi nevyřešíme. Kdyžtak svůj problém popiš na fóru. Zde máš odkaz. Nejlépe přilož obrázek, abych měla představu, o čem mluvíš...
    http://arsepo-forum.1055779.n5.nabble.com/Poradna-pro-Vodopady-td4582848.html

    OdpovědětVymazat

Okomentovat